Jak zdezaktywować podwójne ryglowanie?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Mariano_Italian
    Classic
    • 2019
    • 0

Coke, kupiłbyś sobie w końcu M jak M POWER :szeroki_usmiech
  • Mariano_Italian
    Drive
    • 2014
    • 60

Witam Koledzy! jak w temacie - czy jest możliwość wyłączenia funkcji podwójnego ryglowania zamków? Można to zmienić gdzieś w module komfortu? Jeśli tak to gdzie? Na forum wyczytałem, że podwójne kliknięcie przycisku zamykania na pilocie wyłącza podwójne ryglowanie ale czy da się to wyłączyć na stałe?

Komentarz

• kapi
      L&K
      • 2009
      • 1174
      • Fabia combi

Mariano_Italian, chodzi ci o to, że przy otwieraniu najpierw otwiera drzwi kierowcy a później cała resztę ?

taką funkcje można włączyć / wyłączyć kabelkiem.

o ... np. tak:>klik<
      OII sprzedana

Następca dużej czarnej - Mała czarna MC 1Z1Z

Komentarz

• Mariano_Italian
        Drive
        • 2014
        • 60

kapi, a to ciekawostka, pierwszy raz słyszę o takiej opcji to też może się przydać Ale chodzi mi dokładnie o dezaktywację funkcji "safe". Funkcja safe powoduje, że zamek po zamknięciu jest automatycznie dodatkowo ryglowany w taki sposób, że nie da się otworzyć drzwi w żaden sposób, nawet od środka. Przez ostatnie dwa miesiące wszyscy musieli wsiadać do auta przez bagażnik bo dziadostwo zaryglowało drzwi i urwał się jakiś kabelek więc już nie chciało odpuścić... Wolałbym tego uniknąć na przyszłość :P

Komentarz

• kapi
          L&K
          • 2009
          • 1174
          • Fabia combi

Zamieszczone przez Mariano_Italian
          Ale chodzi mi dokładnie o dezaktywację funkcji "safe".
          tego nie zmieniałem, wydaje mi się że tego nie da się wyłączyć na stałe, może trzeba podpiąć auto i zobaczyć co i gdzie można pozmieniać :roll: by osiągnąć efekt.

nawet instrukcja podaje żeby 2x nacisnąć na pilota by to wyłączyć, ale tylko na to jedno zamknięcie.

przeglądając plik etykiet 1C0-962-258-II.LBL jest wzmianka o safe-lock.
          trzeba by podłaczyć kabel i sprawdzić w rzeczywistości jakie mamy opcje.

grupa 35 - klik
          OII sprzedana

Następca dużej czarnej - Mała czarna MC 1Z1Z

Komentarz

• belgot11
            Drive
            • 2014
            • 48
            • Octavia II combi (1Z5)
            • BMM 2.0 TDI 140 KM

Wydaje mi się , że opcja safe lock jest z "automatu" i ma zabezpieczać pojazd przed kradzieżą po wybiciu szyby i otwarciu drzwi od wewnątrz. To tak jak w passatach b4 było dociąganie kołków w drzwiach.

Komentarz

• Mariano_Italian
              Drive
              • 2014
              • 60

Opcja safe sama w sobie jest nawet sensowna, ale do czasu... do momentu kiedy przegnije jakiś kabelek i zablokuje na amen wszystkie drzwi jak to miało miejsce w moim przypadku :wink: no nic, będę musiał przyzwyczaić się do dwukrotnego klikania w przycisk zamykania. Dzięki za pomoc

Komentarz

• ROBAL_26
                RS
                • 2010
                • 2328
                • Octavia I combi (1U5)
                • ATD 1.9 TDI PD 101 KM

Mariano_Italian, nie tylko się będziesz musiał do tego przyzwyczaić ale powinieneś wyciągnąć z tego wnioski i skorygować-przejrzeć stan pozostałych wiązek w pozostałych drzwiach .ok
                Był ATD 101KM 240NM a teraz jest

ARL 185KM 371NM http://forum.octaviaclub.pl/core/ima...lies/smile.png i teraz czuć że auto jedzie http://forum.octaviaclub.pl/core/ima...es/biggrin.png

https://www.olx.pl/oferta/sprzedam-k...5-IDeGVGr.html

Komentarz

• Mariano_Italian
                  Drive
                  • 2014
                  • 60

ROBAL_26, wiązki są sprawdzone ale na stan modułu komfortu i modułu w drzwiach kierowcy nie mam wpływu ;P

Komentarz

Pracuję...